#megicelup Instagram Photos & Videos

megicelup - 244 posts

Kat rumah dh lama mmy "haram" kan megi....malam ni xtahan dah🤤😋😆 #megicelup #kerabumegi

Kat rumah dh lama mmy "haram" kan megi....malam ni xtahan dah🤤😋😆 #megicelup #kerabumegi

12 0 7 April, 2019
Megi celup perut extra
.
.
.
Perah limau, letak chilli flakes satu sudu kecik. Sempurna. Licin mangkuk habaq mai
.
.
.
💸 RM 8.00
.
.
.
#makanwithababob #megicelup #selangorfoodie #malaysiafoodie #tasty #foodporn

Megi celup perut extra
.
.
.
Perah limau, letak chilli flakes satu sudu kecik. Sempurna. Licin mangkuk habaq mai
.
.
.
💸 RM 8.00
.
.
.
#makanwithababob #megicelup #selangorfoodie #malaysiafoodie #tasty #foodporn

12 0 27 February, 2019
klu klik kg gak..
.
pagi nasi dage
.
tghri keno tomyam sotong saiz king
.
pete keno megi celup ngosek
.
mlm krukk perut i ase..
.
#pasirtumboh #megicelup #perutmuda #nasidage

klu klik kg gak..
.
pagi nasi dage
.
tghri keno tomyam sotong saiz king
.
pete keno megi celup ngosek
.
mlm krukk perut i ase..
.
#pasirtumboh #megicelup #perutmuda #nasidage

16 2 9 February, 2019
ko ado? #megicelup #pantaiiramabachok

ko ado? #megicelup #pantaiiramabachok

17 3 8 February, 2019
selamatt malamm gengg
#megicelup #ketagihgila 🤪🤪

selamatt malamm gengg
#megicelup #ketagihgila 🤪🤪

70 8 22 January, 2019
Panaskan sup perut smlm letak mee megi siam. Beli di dataran peladang k.krai. Tapau makan kat kL 🤭. Tanya org k.krai mana sup perut best kawasan tu. Dia bg cdgn kat kedai satu ni. Kedai mmg penuh org. Ok terbukti. Rasa ok. #megicelup

Panaskan sup perut smlm letak mee megi siam. Beli di dataran peladang k.krai. Tapau makan kat kL 🤭. Tanya org k.krai mana sup perut best kawasan tu. Dia bg cdgn kat kedai satu ni. Kedai mmg penuh org. Ok terbukti. Rasa ok. #megicelup

9 1 22 January, 2019
Lepak petang, cari makan
#cendoldurian 
#megicelup

Lepak petang, cari makan
#cendoldurian
#megicelup

18 0 5 January, 2019
Non stop hari ni bertungkus lumus cuba selesaikan urusan duniawi dari pagi lagi. .

Dah petang sebelum pulang ke #rumahkusyurgaku sempat buat penghantaran #telursegar untuk pengusaha kek online di sini.

Malam ni #pavilioncatering dah tempah 60pcs #perghhmurtabak, so penutup malam ni mungkin pekena #megicelup kat Sg. Ramal ke @eqaatika 😁😁😋😋😋 #lifetuanpengusaha
#pengusahamurtabak
#pengusahatelur
#kutipduithari2
#janjijadiduit

Non stop hari ni bertungkus lumus cuba selesaikan urusan duniawi dari pagi lagi. .

Dah petang sebelum pulang ke #rumahkusyurgaku sempat buat penghantaran #telursegar untuk pengusaha kek online di sini.

Malam ni #pavilioncatering dah tempah 60pcs #perghhmurtabak , so penutup malam ni mungkin pekena #megicelup kat Sg. Ramal ke @eqaatika 😁😁😋😋😋 #lifetuanpengusaha
#pengusahamurtabak
#pengusahatelur
#kutipduithari2
#janjijadiduit

15 0 4 January, 2019
This is megi celop...
#megicelup 
#sedapgiler

This is megi celop...
#megicelup
#sedapgiler

17 6 20 hours ago
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power. Lao Tzu
#salamjumaat #meecelup #megicelup #noodles .
.
If you are in the food industry looking for a specialised photographer, contact us for a food photography service to fulfill your business needs - all printing media and online promotion purposes. All potential clients are welcome including publishers, food brands, corporate, online businesses, home based, cafe, farms and manufacturers. .
.
Feel free to visit our website at www.azhariyusof.com
.
.
#gourmet #cuisine #food #restaurant #photography #photo #photographer #azhariyusof #azhariyusofphotography #food #foodie #delicious #foodoftheday #foodgasm #foodphotography #foodpic #foodphotographer #foodphotographermalaysia
#usahawan #jjcm #makan #malaysianfood #malaysiafoodphotography #malaysiafoodphotographer
#canonmalaysia
#canon

Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power. Lao Tzu
#salamjumaat #meecelup #megicelup #noodles .
.
If you are in the food industry looking for a specialised photographer, contact us for a food photography service to fulfill your business needs - all printing media and online promotion purposes. All potential clients are welcome including publishers, food brands, corporate, online businesses, home based, cafe, farms and manufacturers. .
.
Feel free to visit our website at www.azhariyusof.com
.
.
#gourmet #cuisine #food #restaurant #photography #photo #photographer #azhariyusof #azhariyusofphotography #food #foodie #delicious #foodoftheday #foodgasm #foodphotography #foodpic #foodphotographer #foodphotographermalaysia
#usahawan #jjcm #makan #malaysianfood #malaysiafoodphotography #malaysiafoodphotographer
#canonmalaysia
#canon

70 0 9 November, 2018
The legendary Maggi celup
Best in town😍😍😍 #pasarmalamcuisine
#megicelup
#pasarmalam

The legendary Maggi celup
Best in town😍😍😍 #pasarmalamcuisine
#megicelup
#pasarmalam

6 0 29 October, 2018
Bestnya dpt makan pulut mangga...mangga susu yg superbbb....
#jjcmwani 
#foodhunter 
#foodporn 
#pulutmangga 
#megicelup 
#manggasusu

Bestnya dpt makan pulut mangga...mangga susu yg superbbb....
#jjcmwani
#foodhunter
#foodporn
#pulutmangga
#megicelup
#manggasusu

20 0 18 hours ago
Mee celup. Elok sgt masak time hujan 😅. #meecelup #megicelup

Mee celup. Elok sgt masak time hujan 😅. #meecelup #megicelup

24 0 9 October, 2018
#megicelup ❤

#megicelup

10 0 8 October, 2018
#megicelup je untuk mama lunch ni.. utk anak² dan bapak budak makan laa nasi air.. hihi.. mama teringin nk mkn megicelup je ni.. perabiskan tulang temulang kita kasi rebus buat sup.. hikss.. tapi kan macam xckup korum je ni.. kalau sapa pandai teka apa yang 'missing' dalam bowl tu.. tak kick weyy xde tu.. huhu..

#megicelup je untuk mama lunch ni.. utk anak² dan bapak budak makan laa nasi air.. hihi.. mama teringin nk mkn megicelup je ni.. perabiskan tulang temulang kita kasi rebus buat sup.. hikss.. tapi kan macam xckup korum je ni.. kalau sapa pandai teka apa yang 'missing' dalam bowl tu.. tak kick weyy xde tu.. huhu..

280 83 5 October, 2018
Mee celup
.
Megi celup
.
Bihun celup .
Alhamdulillah habis licin smp ke kuah😅
.
#meecelupkuantan #meecelup #megicelup #kuantan #kuantankek #kuantancod #kuantancake #kekkuantan #suekeyrecipe #suehomemade #kedaikekkuantan #kedairotikuantan

Mee celup
.
Megi celup
.
Bihun celup .
Alhamdulillah habis licin smp ke kuah😅
.
#meecelupkuantan #meecelup #megicelup #kuantan #kuantankek #kuantancod #kuantancake #kekkuantan #suekeyrecipe #suehomemade #kedaikekkuantan #kedairotikuantan

25 0 31 July, 2018
Ore panggil teaser kea😋
.
Mee capur megi celup. Perut x siap rebus lagi. 😂👍
.
#meecelup #megicelup #kuantan #kuantancod #kuantankek #kekkuantan #suekeyrecipe #suekeyrecipe #suehomemade #kedaikekkuantan #kelantan #kelantanese

Ore panggil teaser kea😋
.
Mee capur megi celup. Perut x siap rebus lagi. 😂👍
.
#meecelup #megicelup #kuantan #kuantancod #kuantankek #kekkuantan #suekeyrecipe #suekeyrecipe #suehomemade #kedaikekkuantan #kelantan #kelantanese

52 0 30 July, 2018
Teman mak makan kononnya #megicelup 😋😋

Teman mak makan kononnya #megicelup 😋😋

26 2 27 July, 2018
Layan megi celup urat keting malam ni.. hanya di Nasi Kerabu Cholleey

#Megicelup

Layan megi celup urat keting malam ni.. hanya di Nasi Kerabu Cholleey

#Megicelup

53 10 17 July, 2018
Megi Celup Rezeky Paduuuu! #megicelup #portdickson

Megi Celup Rezeky Paduuuu! #megicelup #portdickson

29 0 8 July, 2018
#megicelup

#megicelup

28 1 26 June, 2018
MAAF.... NO DIET bila balik kelate😂
#meeCELUP
#megiCELUP
#KERABUmegi
#koklanaskelantan

MAAF.... NO DIET bila balik kelate😂
#meeCELUP
#megiCELUP
#KERABUmegi
#koklanaskelantan

10 1 19 June, 2018
this is kelantanese
#megicelup

this is kelantanese
#megicelup

14 6 25 April, 2018
Ber #megicelup di petang hari 🍜

Ber #megicelup di petang hari 🍜

14 0 21 April, 2018
Dalam satu kampung di sebuah negara yg merdeka, ade sekawan mi segera yang hidup aman damai bersama2 rakan2nya yang terdiri daripada taugeh, fishball, hirisan daging, cili jeruk, sambal cili, limau nipis, kangkung, daun ketumbar dan lain2. Mereka berkawan baik sama sedarjah, belajar bersama, main bersama. Hei hei hei... hoi hoi hoi... ehhhh...ok2... Pada suatu malam yang dingin mereka sekawan keluar dari kampung utk bermandi manda. Mereka celup tang sini, mereka celup tang sana...
Dan dikhabarkan, mereka tidak pulang2 ke kampung halaman semenjak itu...
Tamat.. #megicelup #maggicelup

Dalam satu kampung di sebuah negara yg merdeka, ade sekawan mi segera yang hidup aman damai bersama2 rakan2nya yang terdiri daripada taugeh, fishball, hirisan daging, cili jeruk, sambal cili, limau nipis, kangkung, daun ketumbar dan lain2. Mereka berkawan baik sama sedarjah, belajar bersama, main bersama. Hei hei hei... hoi hoi hoi... ehhhh...ok2... Pada suatu malam yang dingin mereka sekawan keluar dari kampung utk bermandi manda. Mereka celup tang sini, mereka celup tang sana...
Dan dikhabarkan, mereka tidak pulang2 ke kampung halaman semenjak itu...
Tamat.. #megicelup #maggicelup

57 16 6 April, 2018
Megi celup thai.
Sebelum makan kakak duk usyar je..
Tapi yang diusyar tu berlagak tak bersalah.
Kakak bukan usyar megi celup tu.
Megi celup tak bersalah.
Yang bersalah pak encik
Sebab lupa nak bgtau tanak taugeh
Jenuh kakak nak ngasingkan😕
#throwback #megicelup #selerathai #dinnerfortwo #takeaway

Megi celup thai.
Sebelum makan kakak duk usyar je..
Tapi yang diusyar tu berlagak tak bersalah.
Kakak bukan usyar megi celup tu.
Megi celup tak bersalah.
Yang bersalah pak encik
Sebab lupa nak bgtau tanak taugeh
Jenuh kakak nak ngasingkan😕
#throwback #megicelup #selerathai #dinnerfortwo #takeaway

7 0 17 March, 2018
ini baru betul nasi air celup super sedap
open order every weekend..boleh dm atah direct ws 0179025818
#celup #nasiair #meecelupsedap #meecelup #bihuncelup #nasiaircelup #megicelup #sedap

ini baru betul nasi air celup super sedap
open order every weekend..boleh dm atah direct ws 0179025818
#celup #nasiair #meecelupsedap #meecelup #bihuncelup #nasiaircelup #megicelup #sedap

11 0 16 March, 2018
😋😋
#megicelup

😋😋
#megicelup

42 0 26 February, 2018
#megicelup sedap baq hiang sambil usha dak2 uitm arau.. 😜😜
#laksa dia pon bes..
#peghelih

#megicelup sedap baq hiang sambil usha dak2 uitm arau.. 😜😜
#laksa dia pon bes..
#peghelih

15 0 24 February, 2018
Alaaa baru fat.. Blom overweight.. Haha.. Persediaan thailand kata si dia.. #manggapuluittt
#megicelup

Alaaa baru fat.. Blom overweight.. Haha.. Persediaan thailand kata si dia.. #manggapuluittt
#megicelup

17 0 19 January, 2018
Kalu dia hok amik gambar meme win la. 
#megicelup #klangshahalamselangor

Kalu dia hok amik gambar meme win la.
#megicelup #klangshahalamselangor

114 1 15 January, 2018
Td anak2 sekarang mama pulak laa yee.. Hujan makin lebat oiiii...kena laak megi celup kuah panas berasap fuuuhhhhhh...mavelessss!

Bismillah..
#megicelup

Td anak2 sekarang mama pulak laa yee.. Hujan makin lebat oiiii...kena laak megi celup kuah panas berasap fuuuhhhhhh...mavelessss!

Bismillah..
#megicelup

13 4 10 January, 2018
Sungguh gu make megi celup pun.. Balik kapung jare2 keno megi celup jjadi kakloh weii

#diari2017
#whatstoppingyou #keepstepping #worksmart #buildyourlegacy #hidupkucaraku #TeamAbeG #megicelup #kandis

Sungguh gu make megi celup pun.. Balik kapung jare2 keno megi celup jjadi kakloh weii

#diari2017
#whatstoppingyou #keepstepping #worksmart #buildyourlegacy #hidupkucaraku #TeamAbeG #megicelup #kandis

54 5 26 December, 2017
Kulineran dulu,, #megicelup sedap meleleh 😋

Kulineran dulu,, #megicelup sedap meleleh 😋

32 0 19 December, 2017
Abg sekarang pandai dh mintak nk make kt kedai.🙃🙃
#Megicelup

Abg sekarang pandai dh mintak nk make kt kedai.🙃🙃
#Megicelup

27 2 22 November, 2017
#megi
#megiserda
#megisiam
#megithai
#kerabumegi
#megicelup  WA 012.945.2085

#megi
#megiserda
#megisiam
#megithai
#kerabumegi
#megicelup WA 012.945.2085

6 0 10 November, 2017
Feveret
#megicelup

Feveret
#megicelup

23 8 4 November, 2017
#megicelup 
#deliciouslikecracy

#megicelup
#deliciouslikecracy

10 0 2 November, 2017
T/back..makanan 🥘🍲🍜wajib bila balik kelate❤❤❤..😁😁😁..ni jah smpat snap yg lain aummm dlu😂..blik bkn nak makan semata2 😉😉😉
.
#kelatefood #meecelup #megicelup #nasikerabupeieysohor #foodhunter #bekpes #luncheon #dinnoh

T/back..makanan 🥘🍲🍜wajib bila balik kelate❤❤❤..😁😁😁..ni jah smpat snap yg lain aummm dlu😂..blik bkn nak makan semata2 😉😉😉
.
#kelatefood #meecelup #megicelup #nasikerabupeieysohor #foodhunter #bekpes #luncheon #dinnoh

30 0 22 October, 2017
Layan megi celup pun layan gak kan... #megicelup
#bazariapantai
#pantaidalam

Layan megi celup pun layan gak kan... #megicelup
#bazariapantai
#pantaidalam

8 0 5 October, 2017
#BilaLarutMalam
#megicelup
#meqaplaki😜😂

#BilaLarutMalam
#megicelup
#meqaplaki 😜😂

4 0 21 September, 2017
#megicelup

#megicelup

57 0 30 August, 2017
Taste not as expected. Tak sedap mcm yang digambar-gemburkan 😔😞. #megicelup #pantaisabak

Taste not as expected. Tak sedap mcm yang digambar-gemburkan 😔😞. #megicelup #pantaisabak

48 0 29 August, 2017
jom tambah lemak!!!
#megicelup #mekklate

jom tambah lemak!!!
#megicelup #mekklate

21 2 27 August, 2017
Assalammualaikum ... hahaha semalam suami call , dh makan ke? Belum 😔. Nak makan pe? Keropok 😄. Haaa keropok kat Kaisar ke? Tak maw, kat sana tu sana sana!🤔 Mane? SANAAAA😉 ... Ape Kg Baru?! Awak buang tebiat ke? Tak la saya teringin nak makan kopok please. 😚😚😚 . Ok tgu saya balik standby baju kita pergi jgn lupa solat isyak dlu.  Tq darling 😀😁😀😁 Yehaaa .. sampai pun Kg Baru kami makan dulu. Ramai betul orang kat #surayakgbaru. Meja sentiasa penuh korang kena cepat2 pergi kat meja kalau de yg kosong atau orang yg dah habis makan tu korang jgn terhegeh2 sure melopong xmakan. Dah beberapa hari nak mai Kg Baru tapi nak cakap malu lak hahaha tak sangka pulak tepuk dua2 tgn hahaha rupanya suami ty pun tergedik nak pergi Kg Baru dia cakap lepas ni sebulan sekali mesti pergi cuci perut kat sini kakaka. Ape kami makan? Ty makan kerabu meggi, suami pulak meggi celup dan pulut mangga. Sedap2 ... sangat puashati servis pun cepat dan pantas. Sebenarnya mai nak makan nasi komok tapi takde pulak. Luk chin ada la tapi xbest hahaha. Memang port yg tbaik la kat Suraya, Kg Baru ni citarasa memang asli. Sebab tu full je. Nnt nak try wat pulut mangga , sikit betul pulut mangga harga RM7  tapi rasa mantap. 
#tytriaa #tytriaaa #jalanjalancarimakan #surayakgbaru #kgbaru #kualalumpur #foodlover #instafood #foodporn #sedap #pulutmangga #kerabumegi #megicelup

Assalammualaikum ... hahaha semalam suami call , dh makan ke? Belum 😔. Nak makan pe? Keropok 😄. Haaa keropok kat Kaisar ke? Tak maw, kat sana tu sana sana!🤔 Mane? SANAAAA😉 ... Ape Kg Baru?! Awak buang tebiat ke? Tak la saya teringin nak makan kopok please. 😚😚😚 . Ok tgu saya balik standby baju kita pergi jgn lupa solat isyak dlu. Tq darling 😀😁😀😁 Yehaaa .. sampai pun Kg Baru kami makan dulu. Ramai betul orang kat #surayakgbaru . Meja sentiasa penuh korang kena cepat2 pergi kat meja kalau de yg kosong atau orang yg dah habis makan tu korang jgn terhegeh2 sure melopong xmakan. Dah beberapa hari nak mai Kg Baru tapi nak cakap malu lak hahaha tak sangka pulak tepuk dua2 tgn hahaha rupanya suami ty pun tergedik nak pergi Kg Baru dia cakap lepas ni sebulan sekali mesti pergi cuci perut kat sini kakaka. Ape kami makan? Ty makan kerabu meggi, suami pulak meggi celup dan pulut mangga. Sedap2 ... sangat puashati servis pun cepat dan pantas. Sebenarnya mai nak makan nasi komok tapi takde pulak. Luk chin ada la tapi xbest hahaha. Memang port yg tbaik la kat Suraya, Kg Baru ni citarasa memang asli. Sebab tu full je. Nnt nak try wat pulut mangga , sikit betul pulut mangga harga RM7 tapi rasa mantap.
#tytriaa #tytriaaa #jalanjalancarimakan #surayakgbaru #kgbaru #kualalumpur #foodlover #instafood #foodporn #sedap #pulutmangga #kerabumegi #megicelup

8 0 22 August, 2017

Top #megicelup posts

Ore panggil teaser kea😋
.
Mee capur megi celup. Perut x siap rebus lagi. 😂👍
.
#meecelup #megicelup #kuantan #kuantancod #kuantankek #kekkuantan #suekeyrecipe #suekeyrecipe #suehomemade #kedaikekkuantan #kelantan #kelantanese

Ore panggil teaser kea😋
.
Mee capur megi celup. Perut x siap rebus lagi. 😂👍
.
#meecelup #megicelup #kuantan #kuantancod #kuantankek #kekkuantan #suekeyrecipe #suekeyrecipe #suehomemade #kedaikekkuantan #kelantan #kelantanese

52 0 30 July, 2018
Mee celup
.
Megi celup
.
Bihun celup .
Alhamdulillah habis licin smp ke kuah😅
.
#meecelupkuantan #meecelup #megicelup #kuantan #kuantankek #kuantancod #kuantancake #kekkuantan #suekeyrecipe #suehomemade #kedaikekkuantan #kedairotikuantan

Mee celup
.
Megi celup
.
Bihun celup .
Alhamdulillah habis licin smp ke kuah😅
.
#meecelupkuantan #meecelup #megicelup #kuantan #kuantankek #kuantancod #kuantancake #kekkuantan #suekeyrecipe #suehomemade #kedaikekkuantan #kedairotikuantan

25 0 31 July, 2018
#megicelup

#megicelup

28 1 26 June, 2018
Kat rumah dh lama mmy "haram" kan megi....malam ni xtahan dah🤤😋😆 #megicelup #kerabumegi

Kat rumah dh lama mmy "haram" kan megi....malam ni xtahan dah🤤😋😆 #megicelup #kerabumegi

12 0 7 April, 2019
Megi celup perut extra
.
.
.
Perah limau, letak chilli flakes satu sudu kecik. Sempurna. Licin mangkuk habaq mai
.
.
.
💸 RM 8.00
.
.
.
#makanwithababob #megicelup #selangorfoodie #malaysiafoodie #tasty #foodporn

Megi celup perut extra
.
.
.
Perah limau, letak chilli flakes satu sudu kecik. Sempurna. Licin mangkuk habaq mai
.
.
.
💸 RM 8.00
.
.
.
#makanwithababob #megicelup #selangorfoodie #malaysiafoodie #tasty #foodporn

12 0 27 February, 2019
klu klik kg gak..
.
pagi nasi dage
.
tghri keno tomyam sotong saiz king
.
pete keno megi celup ngosek
.
mlm krukk perut i ase..
.
#pasirtumboh #megicelup #perutmuda #nasidage

klu klik kg gak..
.
pagi nasi dage
.
tghri keno tomyam sotong saiz king
.
pete keno megi celup ngosek
.
mlm krukk perut i ase..
.
#pasirtumboh #megicelup #perutmuda #nasidage

16 2 9 February, 2019
#megicelup ❤

#megicelup

10 0 8 October, 2018
This is megi celop...
#megicelup 
#sedapgiler

This is megi celop...
#megicelup
#sedapgiler

17 6 20 hours ago